Onkológia

Siklós város és a járás kb. 50.000-es lakosságának az onkológiai ellátása.

 
Rendel:

A rendelés jelenleg szünetel!

 


 
  (előjegyzés szükséges a tel.: 72/351-725 vagy 06-30-469-1422 számon)


Az onkológiai gondozóban végezzük a szűrő-megelőző vizsgálat céljából vagy már daganatos megbetegedés gyanújával jelentkező ill. a családorvosoktól és más szakrendelésekről beutalt betegek vizsgálatát, szükség esetén citológiai kenet- ill. egyéb szövetminták levételét. A szakrendelésen történik továbbá a pontos diagnózis felállításához szükséges egyéb vizsgálatok (endoszkópos, röntgen, képalkotó, labor, stb.) megszervezése ill. a szövettanilag már igazolt daganatos betegeknek a megfelelő kórházi osztályra vagy más fekvőbeteg gyógyintézetbe történő irányítása. A szakrendelés feladatához tartozik még a daganatos betegség miatt operáltak további kezelésének megszervezése (gyógyszeres és/vagy sugárterápia), tanácsadás és a járóbetegellátásban használható gyógyszerek felírása.

• Itt történik a daganatos betegek gondozása is, azaz a Siklósi Kórházban , más gyógyintézetben diagnosztizáltak nyilvántartásba vétele, a kezelt betegeknek a szakmai előírásoknak megfelelő rendszeres, időközi, ellenőrző vizsgálata, tanácsadás, tüneti kezelésük, recepttel való ellátásuk és a nyomon követés során előírt vagy szükségessé váló egyéb vizsgálatok elvégeztetése. Az onkológiai gondozó feladata még az utógondozás, azaz a korábban rákelőző állapotok miatt kezelt betegeknek az utánkövetése, az ilyen esetekben nagyobb valószínűséggel kialakuló újabb patológiás folyamatok időbeni felismerése céljából.

• A Siklósi Kórházban az onkológiai gondozó működéséhez a szükséges tárgyi és személyi feltételek megvannak. A gondozót nőgyógyász, onkológus és sugárterápiás szakképesítéssel is rendelkező tapasztalt szakember vezeti.

Fel