Sebészet

Általános felnőtt sebészet

Szakorvosi rendelőben kerül ellátásra minden olyan beteg, akinek betegségét kivizsgálni és gyógyítani lehet, egy sebészeti szakrendelő lehetőségein és keretein belül.

A sebészeti szakrendelés nem beutaló köteles, de nem sürgős esetben időpont egyeztetés szükséges (tel.: 72/351-725 vagy 06-30-469-1422).

 

16 évnél fiatalabb betegek ellátása a Gyermekklinikán történik.

A szakorvosi rendelés „előszobája” az Egynapos  Sebészeti Ellátásnak, itt kerülnek előjegyzésre és kivizsgálásra a tervezhető egynapos sebészeti műtétek. Leggyakrabban előforduló és műtétre kerülő betegségek: a köldök- és lágysérvek, aranyerek és  sipolyok, visszérbetegségek. A szakrendelőben gyakran előfordulnak hasi panaszok (vakbélgyulladás, epekövesség, vesekövesség) vagy a vénás rendszer betegségei (mélyvénás és felületes thrombosis) ezeket általában a területileg illetékes fekvőbeteg intézetbe irányítjuk, vagy sürgős esetben szállíttatjuk. Ambulanter kissebészeti műtéteket is végzünk pl.: anyajegy eltávolítás, vagy egyéb bőrfüggelék és bőralatti elváltozások műtéti megoldása.

Összességében az általános sebészeti szakrendelés egy nagy gyűjtő, ahol bármi előfordulhat. Évente 10-12 ezer esettel találkozunk, a 43 ezres vonzáskörzetből.

Leggyakrabban a rendelőben történik a balesetes betegek ellátása, ahol az általános sebészet zajlik. Olyan baleseti sérülések (vágott, zúzott, metszett vagy szakított sebek ellátása, kisebb törések, szalag sérülések, ízületi zúzódások és ficamok) ellátása történik, melyek konzervatívan gyógyíthatók. Ha nagyobb sérülés történik, mint amit ambulanter orvosolni tudnánk, fekvőbeteg intézetbe utaljuk, vagy szállíttatjuk. Az Egynapos Sebészet keretein belül kisebb traumatológiához, vagy orthopediához tartozó műtéteket is végzünk. Szakrendelésünkön a baleseti sérülések csaknem teljes skálájával találkozunk, a nagyobb közúti vagy üzemi baleseti sérülések ellátása Pécsett vagy Mohácson történik.

Rendelés

dr. Teleki Gábor

dr. Szabadi András

Rendelési idő:

hétfő: 7:00-15:00

kedd: 7:00-15:00

szerda: 7:00-15:00

csütörtök: 7:00-15:00

péntek 7:00-15:00

 

Fel