Röntgen és Ultrahang – Mammográfia

Az osztály a kórház fekvőbetegeinek, utaltság körébe tartozó járó betegek hagyományos röntgen és ultrahang diagnosztikai feladatait látja el. A vizsgálatok szakorvosi beutalóval, telefonos időpont-egyeztetéssel, előjegyzéssel végezhetők, munkanapokon 7.30 - 13.30-ig. Rendelési időn kívüli röntgen vizsgálatokat a röntgen asszisztensek telefonos készenléti szolgálata 10 perc-1óra beérkezési idővel biztosítja.

Az osztály gépparkja belgyógyászati sebészeti, baleseti sebészeti, rheumatológiai, orthopaediai, fül-orr gégészeti jellegű rtg felvételek elkészítését, röntgen átvilágítást valamint hasi, mellkasi, izületi, pajzsmirigy, nyaki és egyéb lágyrészek, erek ultrahang diagnosztikáját szakmai elvárásoknak megfelelő szinten biztosítja. Kontrasztanyagos vizsgálatokra /pl. gyomor-bél passage/ a betegek szükséges előkészítése után kerülhet sor. A vizsgálatokat 2 szakorvos, 3 szakasszisztens több éves kellő szakmai tapasztalattal végzi.

Fekvőbetegek röntgen és ultrahang vizsgálati leletei a kórház számítógépes hálózatán keresztül a vizsgálatot kérő orvoshoz jutnak. Járó betegek a számítógépes rögzítésen kívül írásban is kézhez kapják leletüket a vizsgálatot követően, vagy a következő munkanapon. A röntgen vizsgálathoz a beteg vagy 14 éves kor alatt a szülő, gondviselő írásbeli beleegyezése szükséges. A vizsgálatok időpontját, sorrendiségét a betegek állapota befolyásolja.


Röntgen, Ultrahang

Előjegyzés alapján (tel. mellék /111 vagy /112)

Rendel: 

hétfő, kedd                          dr. Csernus Ipoly

szerda, csütörtök, péntek       dr. Poleczky László

       hétfő                                   dr. Papp Zsófia 

Mammográfia

Előjegyzés alapján (tel. mellék /111 vagy /112):           

Rendel:

szerda                                  dr. Vermes Eszter

Fel